Portfolio Marjan Vriezen

Marjan Vriezen

“Mijn schilderijen zijn een zelfexpressie van mijn Ziel.”

Hoe ben je ertoe gekomen om te gaan schilderen?

Rond 1985 inspireerde een aquarelcursus op de TV mij om zelf aquarelverf aan te schaffen en daarmee aan de slag te gaan. Vanuit mijn botanische achtergrond waren bloemen een geliefd onderwerp. Bij het naschilderen van bestaande kunst, spraken de los geschilderde werken mij erg aan.

Lees verder...

In 1990 ben ik in een diepe emotionele crisis geraakt. Het schilderen heeft mij geholpen om me uit te drukken. Naast de angststoornis die ik kreeg, kwam ook mijn talent vrij. Dit moest er uit en ik ben veel gaan schilderen. Ik liet mezelf helemaal gaan tijdens het schilderen. Om me zo direct mogelijk uit te drukken heb ik daarbij zelfs met vingerverf geëxperimenteerd. Maar het vrije van het water bij het aquarelleren sprak me toch het meeste aan.
Vanaf 1993 heb ik gedurende vijf jaar aquarelcursussen gevolgd. Hierbij werd ik gestimuleerd om op steeds grotere vellen papier te schilderen. Er kwamen tot wel 4 aquarellen per dag uit. Ik kwam tot zoveel expressie en op mijn dieptepunt resulteerden nieuwe creaties in angstaanvallen
Exposities volgden al na een paar jaar, waarbij het voor mij een middel werd om naar buiten te treden. Hierdoor kreeg ik zelfwaardering en bevestiging (van buitenaf). Mijn ontwikkeling zette ik zelfstandig voort en vanaf 2000 geeft ik aquarelcursussen.

Wat betekent het voor je om te schilderen?

Tijdens het volgen van de opleiding Vorming Spiritueel Genezerschap, kon ik vanuit de verbinding met mijn ziel tot steeds diepere expressie van Mijzelf komen. Tijdens het ontstaan van deze schilderijen voel ik mij één met mijn schilderij.

Wat heeft je ertoe gebracht om je werk op ZieleSpiegel te presenteren?

ZieleSpiegel geeft de mogelijkheid om mijn achtergrond waartoe ik ben gaan schilderen te laten zien.

Welke rol speelt spiritualiteit in jouw leven?

Ik weet dat ik meer dan mijn persoonlijkheid ben en dat mijn ziel en geest mijn leidraad zijn. Helaas heeft mijn persoonlijkheid nog vaak een overheersende rol.

In hoeverre en op welke wijze beschouw jij jezelf een spirituele beeldend kunstenaar?

Vanuit de verbinding die ik voel bij het schilderen en het effect dat het schilderij daarna op mij heeft, weet ik dat mijn Ziel zich uitdrukt. Maar ik krijg het ook teruggekoppeld van anderen mensen, wiens hart wordt geraakt.

Voor informatie over haar schilderijen en aquarelcursussen kun je contact opnemen via:
De Morgenster | de-morgenster.com | Info@de-morgenster.com | 0172-603228 / 06-10097807

(Klik op een afbeelding om vergroting te bekijken).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *