Portfolio Linda Pelt

Mijn interesse in de psychologische en spirituele natuur van de mens loopt sinds mijn puberteit als een rode draad door mijn leven. In die levensfase ben ik ook begonnen met dichten.

Lange tijd is dichten voor mij vooral een manier geweest om mijn gevoelens te kunnen uiten in tijden van “duisternis”. Gaandeweg begon dit steeds meer plaats te maken voor het verlangen om woorden te geven aan mijn ervaring van de “lichte kant” van het leven.
Ook word ik dikwijls geïnspireerd om te dichten, wanneer ik geraakt wordt door het verhaal van iemand uit mijn directe omgeving, waarin ik een universele waarheid herken over het menselijk bestaan. Ik heb gemerkt dat wanneer ik daar woorden aan geef, dit die ander tot steun kan zijn, een nieuw perspectief kan bieden om te komen tot meer (zelf-) acceptatie.

Naarmate ik mijn dichtkunst meer ben gaan delen in mijn eigen kring, werd ik steeds vaker aangemoedigd om mijn werk op grotere schaal te publiceren.  In september 2017 heb ik de stap gezet en is de website van ZieleSpiegel online gegaan, in eerste instantie alleen bedoeld voor publicatie van mijn eigen werk.

In de zomer van 2018 werd ik mij bewust dat ZieleSpiegel bedoeld is om méér te zijn dan een persoonlijke “etalage”. Door spirituele dichters, schrijvers en beeldend kunstenaars op ZieleSpiegel een platform te bieden, hoop ik niet alleen dat ons werk meer mensen zal bereiken en tot inspiratie zal zijn, maar ook dat er nieuwe connecties, ontmoetingen en mogelijkheden tot samenwerking uit voort zullen komen.

Het ontwikkelen en werken aan ZieleSpiegel zorgt ervoor dat ik in beweging blijf om mezelf van “spirituele voeding” te voorzien. Die voeding en de levensvreugde die daaruit voortkomt, wil ik graag met jou delen!

[et_pb_dfbm_blog dfbm_fullwidth=”off” show_category_filter=”on” category_filter_style=”text” custom_posttypes=”post” include_post_categories=”5,69,6″ include_post_tags=”72″ posts_number=”9″ show_content=”none” meta_date=”j M Y” read_more_text=”Lees verder” bg_layout=”dark” _builder_version=”3.15″ column_max=”4″ post_header_text_color=”#8c0e51″ post_header_font=”|600|||||||” show_limit_words=”on” read_more=”off” post_meta_font_size=”8px” post_meta_text_color=”#898989″ article_distance=”10″ post_meta_line_height=”1em” post_meta_text_shadow_vertical_length=”0.1em” post_meta_text_shadow_blur_strength=”0.1em” _i=”0″ _address=”1.1.0.0″ /]