Zelfheling van diabetes… niet omdat het moet, maar omdat het kan!

 

Wat vinden jullie hiervan? Als titel voor een boek?

Zonder enige waarschuwing vooraf stelde ik de kinderen vanochtend die vraag op ons Whatsapp-groepje. “Beetje lame”… antwoordde de eerste na een paar minuten. Nummer 2 meldde zich al snel. “En ook met de laatste reclames van Tele2 denk ik niet dat de ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’ een hoge populariteit heeft op het moment – want ikzelf irriteer me mateloos aan die reclames.”

“IK ook”, antwoordde ik, “daarom vind ik het juist zo grappig hahahaha…. Wat zijn jullie lame serieus vandaag 😜”

En ik vervolgde: “Maar het stomme is, dat die zin toch echt perfect de lading dekt van wat de inhoud van het boek zal worden… dat zelfheling van diabetes helemaal gaat over zelfacceptatie, dus niet omdat het moet (vanuit een verzet dat je het niet in je leven wilt hebben), maar omdat je ervan overtuigd bent dat het kan (vanuit de liefde voor jezelf).”

Dit klonk de kids waarschijnlijk net iets te zweverig in de oren, want de rest van de dag ben ik doodgezwegen op de app. Who can blame them? 😊

Eind 2007 vroeg schrijver Geert Kimpen tijdens zijn lezing “Van wens naar werkelijkheid” zijn publiek om even in te keren en contact te maken met je diepste droomwens. De tranen sprongen tot mijn grote schrik gelijk in mijn ogen. Ik wist het namelijk al zolang… al sinds mijn puberteit… ik wil zo graag schrijver worden. Ik zou zo graag de harten van de mensen met mijn woorden willen openen… zodat zij liefdevoller naar zichzelf kunnen zijn… liefdevoller naar de ander… Ik wil zo graag iets wezenlijks bijdragen aan een liefdevolle en vreedzame wereld… Ik weet dat het in mij zit… waarom doe ik er dan niks mee?

“De schrijfster die weet

dat er nu geen excuses

meer zijn.

De schrijfster die

maar 1 ding moet

doen: … schrijven!”

Met deze woorden heeft Geert mijn exemplaar van “De kabbalist” gesigneerd… Het is hoog tijd dat ik maar eens naar zijn advies ga luisteren…. To be continued…